Burdanbi uygulaması ile 3 tür gönderim yapabilirsiniz. Bunlar kargo, kurye ve teslimat planı.
Kargo ile gönderim yapmak için;
- Kargo ile gönderim yapmak isteyen satıcılar, mağaza tanımlama bölümünde bulunan sipariş bölümünden kargo ile gönderim seçeneğini seçmelidir.
- Kargo ile gönderim yapılması durumunda talep edilen kargo ücreti “Kargo Tutar” alanına girilir.
- Ayrıca satıcı belli bir limitin üstünde alışveriş yapan müşterileri için ücretsiz kargo kampanyası yapmak isterse “Ücretsiz Kargo Min. Tutar” alanına ücretsiz kargo için gerekli sipariş tutarını girebilir.
Kurye ile gönderim yapmak için;
- Kurye ile gönderim hemen teslimat yapılması anlamına gelmektedir. Genellikle restoranların kullandığı bu teslimat yönteminde satıcı mağaza tanımlama alanında bulunan “Paket Teslimat Süresi” alanında tanımladığı sürede siparişleri müşteriye teslim etmelidir.
- Kurye ile teslimat yapan satıcılar siparişin teslimatı için talep ettikleri gönderim ücretini “Paket Teslimat Ücreti” alanına girmelidir.
- Ayrıca satıcı belli bir limitin üstünde alışveriş yapan müşterileri için ücretsiz teslimat kampanyası yapmak isterse “Ücretsiz Paket Min. Tutar” alanına ücretsiz teslimat için gerekli sipariş tutarını girebilir.
Teslimat planı ile gönderim yapmak için;
Teslimat planı ile gönderim belirli saat aralıklarında gönderim yapılması anlamına gelmektedir. Bu gönderim seçeneğini seçen satıcı belirlediği teslimat aralıkları için sipariş alır ve teslimat yapar.
- Mesela satıcı cuma, cumartesi ve pazar günleri için saat 09:00-10:00, 12:00-13:00, 14:00-15:00 saatleri arasında teslimat planları tanımlar ise sipariş veren müşteri, ödeme ekranında aşağıdaki ekranla karşılaşır. Müşteri bu ekrandan kendisine uygun olan teslimat saatini seçer ve siparişini tamamlar. Satıcı seçilen saat aralıkları için verilen siparişleri, teslimat saatlerine uygun şekilde dağıtıma çıkarır.
- Teslimat planı ile gönderim yapmak için mağaza tanımlarında sipariş bölümünde bulunan Teslimat planı seçeneği seçilmelidir.
- Teslimat planı ile teslimat yapan satıcılar siparişin teslimatı için talep ettikleri gönderim ücretini “Paket Teslimat Ücreti” alanına girmelidir.
- Ayrıca satıcı belli bir limitin üstünde alışveriş yapan müşterileri için ücretsiz teslimat kampanyası yapmak isterse “Ücretsiz Paket Min. Tutar” alanına ücretsiz teslimat için gerekli sipariş tutarını girebilir.
Teslimat planı ile gönderim yapan satıcı, “Satış” bölümünde bulunan “Teslimat Planı” bölümünden teslimat saatleri oluşturmalıdır. Teslimat planı oluşturmak için detaylı bilgiye Teslimat Planı Nedir? Nasıl Oluşturulur? sayfasından ulaşabilirsiniz.