Bu bölümden mevcut stok kartlarınızı görüntüleyebilir, yeni stok kartı oluşturabilirsiniz. Stok kartı bölümüne stok aktarımında bulunmak için detaylı bilgiye Excel’den Stok Kartı Aktarımı sayfasından ulaşabilirsiniz.
Stok kartları alanında yer alan yeni butonuna tıklayarak yeni stok kartı oluşturma ekranına ulaşabilirsiniz.
Stok kartı oluşturma ekranında oluşturmak istediğiniz stok kartının adı, kdv oranı, barkod, birim ve fiyatını kaydedebilirsiniz. Departman alanından stok kartının kdv oranını seçebilir, notlar alanından stok ile ilgili notlarınızı kaydedebilirsiniz.
Minimum sepet miktarı, müşterilerinizin oluşturduğunuz bu üründen en az kaç tane alabileceği anlamına gelir. Örneğin; Min sepet miktarı alanına 2 girişi yaparsanız müşterileriniz bu üründen sipariş edebilmek için en az 2 tane almalıdır.
Açıklama alanına ürün ile ilgili, müşterilerinizi bilgilendirmek istediğiniz konularda notlar yazabilirsiniz.
Restoran türünde bir işletmeniz var ise Restoran alanında bulunan “Porsiyon Kişi Sayısı”, “Kalori Miktarı”, “Hazırlanma Süresi” bilgilerini girerek müşterilerinizin ürün hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.
Hızlı giriş bölümünden birim, barkod ve satış fiyatı bilgilerini girebilirsiniz. Barkod ekleyebilmek için birim girilmesi zorunludur.
Stok kaydını gerçekleştirdikten sonra aşağıdaki görselde görüntülenen bölüm açılmaktadır.
Buradaki “+” butonuna tıklayarak stok için yeni birim tanımlayabilirsiniz.
Yeni Birim ekleme alanında mevcut birimlerin dışında birim eklemek isterseniz “Stok” alanındaki birimler bölümünden yeni birim ekleyebilirsiniz.
Stok kartına yeni birim eklerken birim çarpanı, en-boy-derinlik özellikleri, sepet artma/azalma miktarı girilebilir. Sepet +/- Miktarı alanı sepetin artma oranını belirlemektedir.
Örneğin kilogram ile satılan bir ürün için “Sepet +/- Miktarı” 0,1 olarak belirlenir ise müşteri üründen sepetine 1 kilogram ekledikten sonra sepetteki miktarı artırmak istediğinde 100gram artar veya azalır.
Stok için yeni birim eklerken bu birim için fiyat tanımlaması da yapabilirsiniz.
Barkodlar alanına tıklayarak yeni barkod tanımlaması yapabilir, mevcut barkodları düzenleyebilirsiniz.
Yeni barkod tanımlama alanında, barkod numarası girebilir, barkod adı tanımlayabilir, iç barkod tanımlaması yapabilirsiniz. Ayrıca asorti ürünler için renk, beden, drop ekleyebilirsiniz.
Renk, beden, drop seçeneklerini “Stok” alanındaki “Varyantlar” bölümünden oluşturulabilir.
Barkod için de fiyat tanımlaması yapabilirsiniz.
Hem barkod hem de birim için fiyat tanımlaması yapıldıysa uygulamada ürünün fiyatı barkoda eklenen fiyat olarak gözükecektir. Eğer barkoda fiyat eklenmemişse ürün fiyatı, birimde tanımlı fiyat olarak gösterilir.
Piyasa fiyatı, satış fiyatı farkı uygulamaya indirim olarak yansımaktadır. Örneğin Eti Burçak Sultan Bisküvi ürünü için satış fiyatı 4,45, piyasa fiyatı ise 6,25 olarak girilmiştir.
Burdanbi uygulamasında bu ürün indirimli olarak gözükmektedir.
Tanımladığınız barkod için ayrıca görsel ekleyebilirsiniz.
Notlar/Opsiyonlar alanından stok kartınıza not, opsiyon ekleyebilirsiniz.
Stok kartına not/opsiyon ekleyebilmek için öncelikle “Sipariş Notları” ve “Sipariş Not Grupları” oluşturmalısınız.
“Stok” alanında yer alan “Sipariş notları” bölümünden sipariş notu ekleyebilirsiniz.
Sipariş notu eklerken ayrıca sipariş notu için ekstra ücret tanımlaması yapabilirsiniz.
“Stok” alanında bulunan “Stok Not Grupları” bölümünden Sipariş Notlarınız için Grup tanımlaması yapmalısınız. Bu not grubu için maksimum seçim sayısı belirleyebilirsiniz.
Bu tanımlamaları yaptıktan sonra stok için yeni not ekleyebilirsiniz.
Eklediğiniz notların Burdanbi uygulamasındaki görünümü aşağıdaki görselde gösterilmektedir.
“Birlikte Satılanlar” alanına ürününüzle birlikte satılan ürünleri ekleyebilirsiniz.
Bu alana ürün ekleyebilmek için öncelikle birlikte satılan grupları oluşturmalısınız. “Stok” alanının altındaki “Birlikte Satılan Grupları” alanından birlikte satılan grup tanımlamalarını yapabilirsiniz.
Birlikte satılan ürünler için ekstra fiyat tanımlaması yapabilirsiniz.
Birlikte satılan ürünler BurdanBi uygulamasında aşağıdaki görseldeki gibi gözükmektedir.
“Resimler” alanından da ürün görseli ekleyebilirsiniz.
Yeni butonuna tıklayarak yeni stok kartı oluşturabilirsiniz.
“Stok Kartları” alanında stok kartlarınızın listesini görebilirsiniz. Stok kartları listesinin üst bölümde yer alan “Filtreler” alanına tıklayarak stoklarınızı adına, barkoduna, birimine, menüsüne ve aktiflik durumuna göre filtreleyebilirsiniz.